Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

Janko Goršek, spec.

Janko Goršek, spec.
Generalni direktor policije

Mineva dvajset let od obdobja, ki je pretreslo usodo našega naroda. Zdi se, kot da bi od takrat minila večnost, toda v zavesti ostajajo trenutki negotovosti, ki so zaznamovali tisti čas.

Zahvaljujoč predanemu in strokovnemu kolektivu, je vloga takratne milice pri preprečitvi t. i. »mitinga resnice« v Ljubljani postala neusahljiv vir spominov na pogum, vztrajnost in ponosnost naših miličnikov. Prav te vrednote so plemenitim načelom, ki jih zastopa modra uniforma, dale nov pomen. Z izjemno organiziranostjo, visoko usposobljenostjo in odlično pripravljenostjo je milica v akciji Sever brezkompromisno pokazala, da se bo v odločilnih trenutkih mogoče zanesti na njene pripadnike, kar se je leta 1991 tudi potrdilo. Strah pred najhujšim je ohromil ljudi, toda kljub temu so z neomajnim zaupanjem vse svoje upe položili v roke miličnikov, ki so bili njihov edini porok varnosti.

Takrat se morda še nihče ni zavedal pomembnosti dogodkov. Danes je jasno, da je akcija Sever iz zrušenih sanj o skupni državi uspela ustvariti upanje v boljši jutri. Njena vrednost je zato brezčasna. Naj bo brezčasen tudi spomin nanjo in njene nosilce!

NAPAKA
NAPAKA
Sporocilo: Pri SQL poizvedbi je prišlo do napake: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC' at line 1
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/admin/classes/MySQL.php
Vrstica: 93
Sled napake:
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Vrstica: 94
Spremeljivke: 1 => SELECT * FROM table_pictures WHERE column_id=53¤t= AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/index.php
Vrstica: 210
Spremeljivke: 1 => /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Datum in čas: 29.05.2020 ob 11:16:08
Okolje: PHP 5.5.38 (Linux) na www.20let.akcijasever.si