Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

mag. Žiga Debeljak

Mercator, d. d.
Mag. Žiga Debeljak
Predsednik uprave

S ponosom se lahko spominjamo dogodkov, ki so oznanjali odločnost slovenskega naroda, da brani svojo suverenost, in so končno privedli do slovenske osamosvojitve.

Eden od zgodovinsko pomembnih dogodkov je bila akcija Sever, ki je leta 1989 zaščitila demokratične procese v Sloveniji, s katerimi je po težavni, a uspešni poti nastala samostojna in neodvisna država Slovenija, v kateri živimo danes.

Obletnica je tako poklon domoljubnosti, požrtvovalnosti in predanosti slovenskega naroda, ki družijo nas vse, in to so v svoji akciji pokazali člani Združenja Sever.

V Mercatorju smo zato ponosni, da smo kot glavni pokrovitelj podprli praznovanje 20. obletnice akcije Sever.

Policijsko veteransko društvo Sever, ki budi spomin na akcijo, pa se ne ozira le v preteklost. S skrbjo za vojne veterane in svojce padlih policistov zre tudi v prihodnost, zato sem z veseljem sprejel članstvo v častnem odboru Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana.

Verjamem, da bo obletnica teh zgodovinskih dogodkov vedno bolj pomemben del naše preteklosti, ki nas združuje v prizadevanjih za prihodnost blaginje in trajnih vrednot.

Proglas | Izvedba: Interplanet