Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

Aleš Hauc

Pošta Slovenije
Aleš Hauc
Generalni direktor

Dogodki izpred dveh desetletij, ko so novembra in v začetku decembra tedanja milica in drugi varnostni organi v znameniti akciji Sever preprečili organizacijo tako imenovanega »mitinga resnice« v Ljubljani, pomenijo pravzaprav enega od uvodov v neposredno konfrontacijo s tedanjim srbskim hegemonizmom. Če bi tedaj prišlo do mitinga, bi to gotovo delno destabiliziralo razmere in še poslabšalo varnostni položaj v Sloveniji.

Pripadniki slovenskih organov za notranje zadeve so s tem dejanjem pokazali, da je slovenski narod trdno odločen o svoji usodi odločati sam, hkrati pa je bil to tudi dokaz predanosti varnostnih organov demokratični volji Slovencev. Dokaz trdne zavezanosti in odločnosti se je nato potrdil z odločnim nastopom tedanje teritorialne obrambe ob znanih pekrskih dogodkih in seveda nato v vojni za neodvisnost Slovenije.

Na Pošti Slovenije smo ponosni tudi na vlogo nekdanje PTT in njeno sodelovanje, tako s takratno milico kot nato seveda s teritorialno obrambo v vojni za osamosvojitev.

Veseli smo, da je lahko tudi Pošta Slovenije del spomina na dogodke izpred dvajsetih let.

NAPAKA
NAPAKA
Sporocilo: Pri SQL poizvedbi je prišlo do napake: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC' at line 1
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/admin/classes/MySQL.php
Vrstica: 93
Sled napake:
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Vrstica: 94
Spremeljivke: 1 => SELECT * FROM table_pictures WHERE column_id=62¤t= AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/index.php
Vrstica: 210
Spremeljivke: 1 => /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Datum in čas: 12.07.2020 ob 05:12:08
Okolje: PHP 5.5.38 (Linux) na www.20let.akcijasever.si