Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

Aleš Hauc

Pošta Slovenije
Aleš Hauc
Generalni direktor

Dogodki izpred dveh desetletij, ko so novembra in v začetku decembra tedanja milica in drugi varnostni organi v znameniti akciji Sever preprečili organizacijo tako imenovanega »mitinga resnice« v Ljubljani, pomenijo pravzaprav enega od uvodov v neposredno konfrontacijo s tedanjim srbskim hegemonizmom. Če bi tedaj prišlo do mitinga, bi to gotovo delno destabiliziralo razmere in še poslabšalo varnostni položaj v Sloveniji.

Pripadniki slovenskih organov za notranje zadeve so s tem dejanjem pokazali, da je slovenski narod trdno odločen o svoji usodi odločati sam, hkrati pa je bil to tudi dokaz predanosti varnostnih organov demokratični volji Slovencev. Dokaz trdne zavezanosti in odločnosti se je nato potrdil z odločnim nastopom tedanje teritorialne obrambe ob znanih pekrskih dogodkih in seveda nato v vojni za neodvisnost Slovenije.

Na Pošti Slovenije smo ponosni tudi na vlogo nekdanje PTT in njeno sodelovanje, tako s takratno milico kot nato seveda s teritorialno obrambo v vojni za osamosvojitev.

Veseli smo, da je lahko tudi Pošta Slovenije del spomina na dogodke izpred dvajsetih let.

Proglas | Izvedba: Interplanet