Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

mag. Blaž Kavčič

Neodvisna država nam ni bila podarjena. Ponosni smo na zgodovinsko vlogo slovenske policije –  tedanje milice, ki je učinkovito prispevala k temu, da že osemnajst let živimo v samostojni, mednarodno priznani, predvsem pa varni državi.

Že med dogodki leta 1989, kot je bil prepovedan »miting resnice«, je policija storila vse, kar je morala – v vlogi varuhov in osamosvojiteljev je zaščitila ljudi ter se jasno opredelila za samostojno Slovenijo. Ta prelomni dogodek je dokončno dokazal, da smo Slovenci gospodarji na svoji zemlji in da so politična nesoglasja v gospodarsko izčrpani državi tako močna, da Jugoslavija ne more več ostati skupaj.

Svojo odločnost je pokazala tudi med osamosvojitveno vojno, ko so med policisti padle tudi žrtve. Slovenska milica je takrat brezkompromisno stopila v bran suverene odločitve ljudstva, danes pa si slovenska policija enako prizadeva biti branik zakonitosti in spoštovanja človekovega dostojanstva.

Zanjo se je takrat začelo tudi novo obdobje – samostojna pot, pot preoblikovanja v moderno evropsko policijo in vzpostavitev učinkovitega nadzora državne meje v Republiki Sloveniji po schengenskih standardih.

Mag. Blaž Kavčič
Predsednik Državnega sveta
NAPAKA
NAPAKA
Sporocilo: Pri SQL poizvedbi je prišlo do napake: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC' at line 1
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/admin/classes/MySQL.php
Vrstica: 93
Sled napake:
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Vrstica: 94
Spremeljivke: 1 => SELECT * FROM table_pictures WHERE column_id=75¤t= AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/index.php
Vrstica: 210
Spremeljivke: 1 => /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Datum in čas: 29.05.2020 ob 11:56:16
Okolje: PHP 5.5.38 (Linux) na www.20let.akcijasever.si