Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

dr. Božo Repe

Z akcijo Sever je bil preprečen poskus, da bi nahujskane množice iz drugih republik na zrežiranem mitingu dosegle zamenjavo slovenskega vodstva.

Takratna slovenska milica je dokazala, da v Sloveniji veljata red in zakon in da demokratizacija poteka organizirano, dogovorno, s postopnim spreminjanjem zakonodaje in njenim spoštovanjem ter s spoštovanjem legalnih institucij. Hkrati je akcija Sever pokazala, da je Slovenija sposobna tudi s silo zavarovati svojo, tedaj še republiško suverenost in doseženo stopnjo demokracije.

Žal tega sporočila ne jugoslovanske in ne srbske oblasti niti vrh Jugoslovanske ljudske armade niso bili sposobni dojeti, zato je že čez leto in pol prišlo tudi do oborožene intervencije, ki so se ji slovenske oborožene sile (teritorialna obramba in milica) uspešno uprle.

Dr. Božo Repe
NAPAKA
NAPAKA
Sporocilo: Pri SQL poizvedbi je prišlo do napake: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC' at line 1
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/admin/classes/MySQL.php
Vrstica: 93
Sled napake:
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Vrstica: 94
Spremeljivke: 1 => SELECT * FROM table_pictures WHERE column_id=76¤t= AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/index.php
Vrstica: 210
Spremeljivke: 1 => /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Datum in čas: 12.07.2020 ob 04:31:38
Okolje: PHP 5.5.38 (Linux) na www.20let.akcijasever.si