Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

Janez Stanovnik

Predsedstvo Socialistične republike Slovenije je od predsedstva Socialistične federativne republike Jugoslavije zahtevalo, da prepove tako imenovani »miting resnice«, ki je bil napovedan za 1. december 1989, ker so organizatorji v svojih vabilih napovedovali rušitev ustavne ureditve. Zvezno predsedstvo tej zahtevi ni ugodilo, zato je slovenska skupščina miting prepovedala in pooblastila republiškega sekretarja za notranje zadeve, da v smislu te odločitve sprejme vse potrebne ukrepe.

Sekretar Tomaž Ertl je to odločbo izvedel in o tem obvestil tako Zvezni sekretariat za notranje zadeve kot tudi svoje kolege v drugih republikah. Na tej osnovi so bili organizatorji mitinga iz vrst srbskih nacionalistov prisiljeni miting preklicati.

Akcija slovenske milice je zato primer, kako se lahko prepreči rušenje ustavnosti in zakonitosti s skrbno organizirano policijsko akcijo, ki jo podpreta zakonodajni organ in tudi enotnost miroljubnega ljudstva, ki brani svojo svobodo in neodvisnost.  

Janez Stanovnik
Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije
Takratni predsednik Predsedstva Socialistične republike Slovenije
NAPAKA
NAPAKA
Sporocilo: Pri SQL poizvedbi je prišlo do napake: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC' at line 1
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/admin/classes/MySQL.php
Vrstica: 93
Sled napake:
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Vrstica: 94
Spremeljivke: 1 => SELECT * FROM table_pictures WHERE column_id=78¤t= AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/index.php
Vrstica: 210
Spremeljivke: 1 => /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Datum in čas: 12.07.2020 ob 03:57:06
Okolje: PHP 5.5.38 (Linux) na www.20let.akcijasever.si