Dobrodošli

Zlatko Polajžer

Pred približno dvajsetimi leti je moja generacija študirala, poslušala Pankrte, se malo kasneje zaposlovala, si ustvarjala družine in živela v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji. »Miting resnice« v Ljubljani smo jemali kot enega izmed mnogih sicer zaostrenih dogodkov v Jugoslaviji, ki pa ne more ogrožati že navzočih sanj po demokratični in samostojni Sloveniji.

V medijih smo slišali in brali, kako je takratno slovensko vodstvo zveznim oblastem reklo NE, »mitinga resnice« v Ljubljani ne bo. Prvi december 1989 je minil – zgodilo se ni nič. In skoraj pozabili smo na tisti dan. Za akcijo Sever smo, navadni državljani, komaj vedeli.

Šele zdaj, po dvajsetih letih, ko sem prebral kar nekaj člankov o takratnih dogodkih in se pogovarjal z udeleženci akcije – miličniki, ki so takrat s svojo organiziranostjo odločno zaščitili NE, se v celoti zavedam, kako pomembno dejanje je bilo to.

Prav ta odločnost je bila temeljni kamen, ki je leta 1991 pripeljal k nastanku samostojne Slovenije.
 
Zdaj moja generacija živi v svoji državi in se s ponosom spominja takratnega NE in odločnosti miličnikov, da ga zaščitijo.

Zlatko Polajžer
Proglas, d. o. o.
Direktor  
NAPAKA
NAPAKA
Sporocilo: Pri SQL poizvedbi je prišlo do napake: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC' at line 1
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/admin/classes/MySQL.php
Vrstica: 93
Sled napake:
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Vrstica: 93
Spremeljivke: 1 => SELECT * FROM table_pictures WHERE column_id=88¤t= AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/index.php
Vrstica: 210
Spremeljivke: 1 => /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Datum in čas: 16.09.2019 ob 16:05:34
Okolje: PHP 5.5.38 (Linux) na www.20let.akcijasever.si