Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

Zlatko Polajžer

Pred približno dvajsetimi leti je moja generacija študirala, poslušala Pankrte, se malo kasneje zaposlovala, si ustvarjala družine in živela v Socialistični federativni republiki Jugoslaviji. »Miting resnice« v Ljubljani smo jemali kot enega izmed mnogih sicer zaostrenih dogodkov v Jugoslaviji, ki pa ne more ogrožati že navzočih sanj po demokratični in samostojni Sloveniji.

V medijih smo slišali in brali, kako je takratno slovensko vodstvo zveznim oblastem reklo NE, »mitinga resnice« v Ljubljani ne bo. Prvi december 1989 je minil – zgodilo se ni nič. In skoraj pozabili smo na tisti dan. Za akcijo Sever smo, navadni državljani, komaj vedeli.

Šele zdaj, po dvajsetih letih, ko sem prebral kar nekaj člankov o takratnih dogodkih in se pogovarjal z udeleženci akcije – miličniki, ki so takrat s svojo organiziranostjo odločno zaščitili NE, se v celoti zavedam, kako pomembno dejanje je bilo to.

Prav ta odločnost je bila temeljni kamen, ki je leta 1991 pripeljal k nastanku samostojne Slovenije.
 
Zdaj moja generacija živi v svoji državi in se s ponosom spominja takratnega NE in odločnosti miličnikov, da ga zaščitijo.

Zlatko Polajžer
Proglas, d. o. o.
Direktor  
NAPAKA
NAPAKA
Sporocilo: Pri SQL poizvedbi je prišlo do napake: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC' at line 1
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/admin/classes/MySQL.php
Vrstica: 93
Sled napake:
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Vrstica: 94
Spremeljivke: 1 => SELECT * FROM table_pictures WHERE column_id=88¤t= AND `type`='content_album_pic' ORDER BY sort_id ASC
Datoteka: /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/index.php
Vrstica: 210
Spremeljivke: 1 => /home/akcijasever68/20let.akcijasever.si/content.php
Datum in čas: 29.05.2020 ob 11:34:05
Okolje: PHP 5.5.38 (Linux) na www.20let.akcijasever.si