Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

Svečana akademija ob 20. obletnici Akcije SEVER v Trbovljah

4. novembra 2009 je Policijsko veteransko društvo Sever Zasavje v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in Delavskim domom Trbovlje organiziralo svečano akademijo ob 20. obletnici akcije Sever.
Slavnostni govornik Danijel Žibret, direktor Uprave uniformirane je predstavil okoliščine, v katerih je takratno vodstvo milice načrtovalo aktivnosti za preprečitev t.i. mitinga resnice, napovedanega za 1. december 1989 v Ljubljani. Načrtovanje ukrepov in aktivnosti milice, v katerih izvajanje so bili vključeni aktivni in rezervni miličniki ter drugi delavci organov za notranje zadeve,  je potekalo na območju celotne Slovenije, udeležence akademije pa je Žibret seznanil tudi z aktivnostmi, ki so bile načrtovane v samem Zasavju.

Veliko zanimanje za akademijo se je potrdilo v udeležbi, saj so se je poleg članov PVD Sever Zasavje, udeležili tudi številni gosti in krajani iz Zasavja. V povsem polni dvorani sta več kot 400 prisotnih v kulturnem delu programa navdušila tako moška vokalna skupina UNS' Trboul, kot tudi solisti in drugi glasbeniki Policijskega orkestra, pod vodstvom dirigenta Tomaža Kmetiča.


Besedilo: Bojan  Skočir
Avtor fotografij: Bojan Šibila
Proglas | Izvedba: Interplanet