Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

Sporočilo za javnost

Zveza Policijsko veteranskih društev SEVER je podala predloge za odlikovanje s Srebrnim redom za zasluge  predsedniku republike dr. Danilu Türku.
Zveza Policijsko veteranskih društev SEVER je podala predloge za odlikovanje s Srebrnim redom za zasluge  predsedniku republike dr. Danilu Türku za Tomaža ERTLA, Leopolda JESENEKA in dr. Tomaža ČASA, ker ocenjujemo, da so vsi trije, vsak na svojem delovnem področju v letu 1989, odločilno prispevali k preprečitvi tako imenovanega mitinga resnice v Republiki Sloveniji.

Predsedniku republike se zahvaljujemo, da je naše predloge sprejel, saj je odlikovanje  podelil poveljniku Posebne enote milice RSNZ v času akcije Sever, poveljniku Operativnega štaba RSNZ za izvedbo akcije »Sever« in takratnemu sekretarju za notranje zadeve. S tem je izrekel veliko priznanje vsem miličnikom in rezervnim miličnikom takratne Posebne enote milice, vsem miličnikom in rezervnim miličnikom drugih enot milice ter vsem drugim delavcem organov za notranje zadeve, saj je realizacija akcije »Sever« pomenila zelo resno in javno opozorilo Beogradu, da bodo organi za notranje zadeve in milica sami skrbeli za javni red in mir v Sloveniji ter da mitingaštva in preprečevanja razvoja demokratičnih procesov v Republiki Sloveniji ne bo dovolila nikomur.  

V tistem času je slovenska milica uživala izjemno podporo slovenskega naroda oziroma državljank in državljanov Republike Slovenije in na to smo še danes upravičeno ponosni.


Milan HORVAT
Predsednik Zveze policijsko veteranskih društev SEVER
Proglas | Izvedba: Interplanet