Dobrodošli

Spletno mesto je bilo pripravljeno v času obeleževanja 20. obletnice AKCIJE SEVER.

Vsebine se več ne osvežujejo.

Seja častnega odbora

Seja častnega odbora v dvorani Lili Novy v Cankarjevem domu.

Predsednica častnega odbora Katarina Kresal, ministrica za notranje zadeve je v ponedeljek, 30. novembra 2009, sklicala sejo častnega odbora.

Na seji je dr. Tomaž Čas, predsednik organizacijskega odbora za obeležitev 20. obletnice akcije Sever, podal poročilo o opravljenih aktivnostih, ki so se izvajale od začetka leta 2009.

Številne aktivnosti, ki so se organizirale po vsej Sloveniji v okviru posameznih Policijskih veteranskih društev, so bile dobro obiskane in so pri ljudeh naletele na veliko spoštovanje do takratnih dogodkov. Dr. Tomaž Čas je izpostavil tudi odlično sodelovanje z lokalnimi, regijskimi in nacionalnimi mediji.

Na seji se je ministrica Katarina Kresal zahvalila vsem članom častnega odbora za pomoč in podporo pri aktivnostih ob 20. obletnici akcije Sever ter delo organizacijskega odbora ocenila za uspešno.

Sejo častnega odbora je obiskal tudi dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije, ki je poudaril pomen akcije Sever in takratnih dogodkov.

Po končani seji so se člani častnega odbora in dr. Danilo Türk udeležili osrednje slovesnosti ob 20. obletnici akcije Sever, ki je potekala v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.
Proglas | Izvedba: Interplanet